Terug naar het imperium van David Chang. In 2004 opende hij Momofuku Noodle Bar en inmiddels heeft hij diverse restaurants, waaronder het met twee Michelinsterren bekroonde Momofuku Ko. Van culinaire onkunde kan niemand ’m dus niet betichten. Van een tekort aan zakelijk instinct is ook geen sprake: hij heeft inmiddels diverse zaken in Amerika, Canada en Australië. Als al die restaurants net zo vol zitten als Noodle Bar, zijn eerste zaak, gaat het hem zakelijk gezien vast voor de wind.
Het is kwart over lunchtijd op een dinsdagmiddag en voor m’n gevoel ben ik al wakker sinds twee dagen voor gisteren. Het is koud en ik wil gewoon een lekkere bowl ramen. Ik vind het een kleine deceptie dat er geen soep is met varkensbotten als basis voor de bouillon. Er zijn echter voldoende andere opties. Omdat ik niet in een experimentele bui ben, bestel ik de Momofuku™ Ramen. Dat is de meest gangbare ramen die er op de kaart staat. Het recept staat op Lucky Peach. Zeewier en kip vormen de basis van de bouillon en er zit varkensschouder én buikspek doorheen. What could possibly go wrong?