Scrambled eggs

Scrambled eggs

Zondag. Heerlijke dag om effe de tijd te nemen voor het ontbijt. Scrambled eggs zijn altijd goed. En bovendien is het totáál niet moeilijk om te maken. Ik kwam dit recept, van niemand minder dan Gordon Ramsay, op YouTube tegen en maak het soms.

  • Twee of drie eieren (dat is voor één persoon) met of zonder fipronil
  • Een klont roomboter
  • Brood (rooster het brood effe, dan merkt niemand dat het brood van vorige week was)
  • Eventueel wat crème fraîche
  • Zout, peper en bieslook

  1. Pak een steelpan en doe er twee of drie eieren en een gulle klont boter in. Klop de eieren niet voordat ze op het vuur staat. (Ja, negeer die foto.)
  2. Zet ‘m op een laag vuur.
  3. Blijf roeren en stop niet.
  4. Haal de pan af en toe van het vuur af. Door de hitte van de pan garen de eieren nog steeds. Blijf roeren. In Nederland heet het niet voor niets roerei.
  5. Je merkt dat de eieren beginnen te stollen. Dat is goed. Blijf roeren.
  6. Haal de pan van het vuur af als ze nét niet gaar zijn. Je wil zijdezachte, romige eieren maken. Geen rubberen gele substantie waar niemand vrolijk van wordt.
  7. Roer een halve eetlepel crème fraîche doorheen.
  8. Strooi er was bieslook, zeezout en eventueel wat peper over. That’s it.